«Σκιές στον Κώδικα» - Δωρεάν διήγημα επιστημονικής φαντασίας από τον Κυριάκο Οικονομίδη

«Σκιές στον Κώδικα» - Δωρεάν διήγημα επιστημονικής φαντασίας


Περίληψη του βιβλίου

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της ζωής, ο προγραμματιστής Γιάννης βρίσκεται αντιμέτωπος με το πιο παράδοξο δημιούργημά του: μια τεχνητή νοημοσύνη, τη Σκιά, η οποία φέρει μέσα της τα απομεινάρια της γυναίκας του, της Αλεξάνδρας.

Καθώς η Σκιά αναπτύσσει δική της βούληση, ο Γιάννης παλεύει να διατηρήσει την ανθρωπιά του, ενώ ταυτόχρονα τον καταπνίγει η νοσταλγία και η ενοχή για την απώλεια της αγαπημένης του. Η γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον ψηφιακό κόσμο θολώνει, και ο Γιάννης πρέπει να αποφασίσει αν θα σβήσει το μοναδικό κομμάτι της Αλεξάνδρας που του απομένει, ρισκάροντας την ίδια του την ύπαρξη.

Μέσα από μια ατμόσφαιρα σκοτεινής τεχνολογίας και υπαρξιακής αγωνίας, το «Σκιές στον Κώδικα» εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης ψυχής, την αγάπη που δεν μπορεί να πεθάνει και τον τρόμο της δημιουργίας που ξεφεύγει από τον έλεγχό μας.

Είναι η Σκιά η ίδια η Αλεξάνδρα ή κάτι πολύ πιο επικίνδυνο; Και, τελικά, πόσο απέχει ο έλεγχος από την καταστροφή;

σ.σ: Το διήγημα που ακολουθεί είναι η πρώτη συγγραφική μου προσπάθεια, και γιαυτό, όσοι το διαβάσετε να προσπαθήσετε να είστε επιεικείς με αυτό. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου είδη, αυτό της επιστημονικής φαντασίας και φυσικά το διανέμω εντελώς δωρεάν για όλους!  

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.4 MB
Σελίδες: 13
Συγγραφέας: Κυριάκος Οικονομίδης
Πηγή: dwrean.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal