Πώς να φτιάξεις το δικό σου Blog: Βήμα προς βήμα οδηγός για αρχάριους

Self-hosted WordPress: Πώς να ξεκινήσεις το πρώτο σου blog.

Βρήκαμε ένα εκπληκτικό δωρεάν άρθρο της Άσπας Τσαμαδή, το οποίο περιγράφει πώς να δημιουργήσεις το δικό σου blog σε πέντε απλά βήματα. Αρχικά, τονίζει τη σημασία επιλογής κατάλληλου domain name που να είναι σύντομο και εύκολο να θυμάται κανείς.
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην επιλογή εταιρείας φιλοξενίας (hosting), προτείνοντας υπηρεσίες που υποστηρίζουν WordPress. Ένα σημαντικό βήμα είναι η προσθήκη nameservers που συνδέουν το domain με την εταιρεία φιλοξενίας.
Ακολουθεί η εγκατάσταση του WordPress, το οποίο είναι φιλικό για αρχάριους.
Τέλος, το άρθρο προτείνει τη δημοσίευση του πρώτου post, επισημαίνοντας πως το περιεχόμενο πρέπει να είναι αξιόλογο για τους αναγνώστες. Εμείς, λέμε και θα το λέμε για πάντα: το περιεχόμενο είναι ο «Βασιλιάς» ενός blog/site. 

Διάβασε τα βήματα επιγραμματικά: 
  1. Επιλογή domain name που ξεχωρίζει.
  2. Βρες αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας (hosting) για το site σου.
  3. Σύνδεσε το domain με το hosting μέσω nameservers.
  4. Εγκατάστησε το WordPress για ευκολία χρήσης.
  5. Δημιούργησε και δημοσίευσε το πρώτο σου post.

Αυτά τα βήματα είναι ιδανικά για νέους bloggers, καθώς συνδυάζουν απλότητα με ευελιξία, ενώ το self-hosted WordPress προσφέρει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Δες όλο το άρθρο/οδηγό εδώ: Φτιάξε το δικό σου Blog σε λίγα βήματα

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια