«Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο» - Άρτουρ Σοπενχάουερ (Δωρεάν Audio book)

Φιλοσοφικό έργο του Σοπενχάουερ για ρητορικές τακτικές

Ο Άρτουρ Σοπενχάουερ, ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους του 19ου αιώνα, μας κληροδότησε ένα έξυπνο και προκλητικό δοκίμιο με τίτλο «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο». Παρόλο που το έργο του εκδόθηκε μετά τον θάνατό του, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Το βιβλίο αυτό λειτουργεί ως εγχειρίδιο για την επικράτηση σε κάθε λεκτική αντιπαράθεση, αναδεικνύοντας διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συζητήσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, η πρόθεση του Σοπενχάουερ δεν ήταν να διδάξει πώς να κερδίζουμε αντιπαραθέσεις, αλλά να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις τεχνικές αυτές όταν χρησιμοποιούνται από άλλους - είτε είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή ακόμα και έμποροι. Το βιβλίο, με το δηκτικό του ύφος και την ειρωνική διάθεσή του, μας διδάσκει πώς να αναγνωρίζουμε την «στρεψοδικία» και να την αποφεύγουμε. Μάλιστα, το έργο παραμένει ένα απαραίτητο εργαλείο ακόμη και σήμερα, καθώς μας προσφέρει τη δυνατότητα να αποδομήσουμε τα επιχειρήματα όσων επιδιώκουν να μας παραπλανήσουν.

Μπορείς να απολαύσεις το βιβλίο, ακούγοντάς το σε εξαιρετική ελληνική αφήγηση από το ελληνικό κανάλι στο YouTube «Origins»: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια