Ηχογράφησε κλήσεις νόμιμα και απλά με το Cube ACR - Μάθε Πώς σε 5 Λεπτά

Ηχογράφησε κλήσεις νόμιμα και απλά με το Cube ACR - Μάθε Πώς σε 5 Λεπτά

Η ηχογράφηση κλήσεων μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, είτε για προσωπικούς λόγους είτε για επαγγελματικούς. Το Cube ACR είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για την καταγραφή τόσο τηλεφωνικών κλήσεων όσο και κλήσεων VoIP (όπως WhatsApp, Telegram, Viber Messenger, Skype κ.α). Σε αυτόν τον οδηγό, θα σου δείξω πώς να ρυθμίσεις και να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Cube ACR για την ηχογράφηση των κλήσεών σου.

Βήμα 1: Εγκατάσταση του Cube ACR
Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Cube ACR στο smartphone σου. Κατέβασε και εγκατέστησε το Cube ACR από το Google Play Store: Cube ACR για Android (Download) και εδώ για iOS (Download)

Βήμα 2: Χορήγηση των απαραίτητων αδειών
Μόλις η εγκατάσταση ολοκληρωθεί, άνοιξε την εφαρμογή και θα σου ζητηθεί να αποδεχθείς διάφορες άδειες, ώστε η εφαρμογή να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Πάτα «Επόμενο» στην αρχική οθόνη καλωσορίσματος. Επίτρεψε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις κλήσεις, επαφές, μικρόφωνο και αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου.

Βήμα 3: Ρύθμιση της εφαρμογής
Μετά τις άδειες, θα μεταφερθείς στο κύριο μενού της εφαρμογής. Εκεί, μπορείς να διαμορφώσεις τις βασικές ρυθμίσεις της ηχογράφησης.

Πάτα το κουμπί «Ρυθμίσεις».
Βεβαιώσου ότι η επιλογή Αυτόματη ηχογράφηση κλήσεων είναι ενεργοποιημένη. Έτσι, κάθε φορά που θα πραγματοποιείται ή θα δέχεσαι μία κλήση, αυτή θα καταγράφεται αυτόματα.
Αν θέλεις να εξαιρέσεις κάποιες επαφές από την ηχογράφηση, μπορείς να το κάνεις από την επιλογή «Εξαιρέσεις επαφών».

Σημαντικό: Η εφαρμογή, θα σου ζητήσει  να κατεβάσεις το Cube ACR Helper, ένα απαραίτητο βοηθητικό πρόγραμμα ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα η ηχογράφηση. Μην το φοβηθείς, θα σε καθοδηγήσει η εφαρμογή προς την εγκατάσταση. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, εδώ υπάρχει ένα αρχείο βοήθειας.

Βήμα 4: Έλεγχος των ηχογραφήσεων
Όταν ολοκληρώσεις μια κλήση, η εφαρμογή Cube ACR θα αποθηκεύσει αυτόματα την ηχογράφηση. Μπορείς να ελέγξεις τις ηχογραφήσεις μέσω της ίδιας της εφαρμογής:

  • Άνοιξε το Cube ACR.
  • Από το κύριο μενού, μπορείς να δεις όλες τις καταγεγραμμένες κλήσεις σου.
  • Πάτα σε κάποια κλήση για να την ακούσεις.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1. Είναι νόμιμη η ηχογράφηση κλήσεων;
Η νομιμότητα της ηχογράφησης κλήσεων εξαρτάται από την τοποθεσία σου. Σε ορισμένες χώρες, απαιτείται η συγκατάθεση όλων των συμμετεχόντων για να γίνει ηχογράφηση. Βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει τη νομοθεσία στη χώρα σου πριν χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή.

2. Είναι νόμιμη η ηχογράφηση κλήσεων στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα, αν θέλεις να ηχογραφήσεις μια κλήση ή συνομιλία, πρέπει να ενημερώσεις τον συνομιλητή σου και να λάβεις τη συγκατάθεσή του. Διαφορετικά, η ηχογράφηση είναι παράνομη και μπορεί να επιφέρει νομικές συνέπειες, όπως πρόστιμα ή ποινικές διώξεις.

3. Η εφαρμογή δεν καταγράφει κλήσεις VoIP (WhatsApp, Skype κλπ.). Τι μπορώ να κάνω;
Αν έχεις Android 10 ή νεότερο, ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις την καταγραφή κλήσεων VoIP από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να ενεργοποιήσεις την εγγραφή μικροφώνου.

Συμπέρασμα
Το Cube ACR είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ηχογράφηση κλήσεων, είτε για προσωπική είτε για επαγγελματική χρήση. Με απλή εγκατάσταση και εύκολη χρήση, σας επιτρέπει να κρατάτε αρχείο των σημαντικών κλήσεών σας. Φροντίστε πάντα να τηρείτε τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να ενημερώνετε τους συμμετέχοντες όταν χρειάζεται.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal