Joplin - Το δωρεάν και ανοικτού κώδικα ψηφιακό σημειωματάριο

Joplin - Το δωρεάν και ανοικτού κώδικα ψηφιακό σημειωματάριο

Η δωρεάν εφαρμογή Joplin είναι ένα ανοιχτού κώδικα εργαλείο για σημειώσεις και διαχείριση εργασιών, που ξεχωρίζει για την ευελιξία και την ασφάλειά του. Είναι ιδανική για άτομα που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στα κλασικά εργαλεία σημειώσεων όπως το Evernote ή το OneNote, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία και την οργάνωση σημειώσεων με πλήρη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE), εξασφαλίζοντας ότι μόνο εσύ έχεις πρόσβαση στις σημειώσεις σου.

Η Joplin υποστηρίζει συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές σου, είτε χρησιμοποιείς Windows, macOS, Linux, Android, ή iOS. Οι σημειώσεις αποθηκεύονται σε μορφή Markdown, επιτρέποντας ευκολία στη μορφοποίηση και τη μεταφορά δεδομένων από άλλες πλατφόρμες. Επιπλέον, μπορείς να ενσωματώσεις πολυμέσα όπως εικόνες, βίντεο και αρχεία PDF στις σημειώσεις σου, και να δημιουργήσεις διαγράμματα και μαθηματικές εξισώσεις απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο web clipper, μια επέκταση για Chrome και Firefox που σου επιτρέπει να αποθηκεύεις ιστοσελίδες και να τις μετατρέπεις σε σημειώσεις, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για τη διαχείριση πληροφοριών από το διαδίκτυο. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης δυνατότητες προσθήκης plugins, δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης​

Η Joplin παρέχει δωρεάν βασικές λειτουργίες, ενώ προσφέρει και επί πληρωμή υπηρεσίες αποθήκευσης και συγχρονισμού μέσω του δικού της Joplin Cloud​. 

Κατέβασε την εφαρμογή: Joplin - Δωρεάν σημειωματάριο

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal