inSSIDer - Καταπολέμησε το αργό WiFI

inSSIDer - Καταπολέμησε το αργό WiFI

Φαντάσου αυτή την κατάσταση: Κάθεσαι στο σπίτι, έτοιμος να χαλαρώσεις με μια ταινία ή να δεις τα βιντεάκια σου στο YouTube, και ξαφνικά… το Wi-Fi σέρνεται σαν χελώνα σε αγώνα δρόμου! Και αναρωτιέσαι: «Γιατί σε μένα;»

Μην ανησυχείς, φίλε μου! Η λύση υπάρχει και δεν χρειάζεται να είσαι τεχνολογικός γκουρού για να την ανακαλύψεις. Σου παρουσιάζω το inSSIDer, μια δωρεάν εφαρμογή που θα σε κάνει τον master του Wi-Fi σου! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πληροφορικής για να το χρησιμοποιήσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή από εδώ και είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις τα… αόρατα σήματα γύρω σου!

Τι κάνει το inSSIDer και γιατί σε ενδιαφέρει;

Πολύ απλά, το inSSIDer σε βοηθάει να δεις όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στον αέρα για το δικό σου και τα γύρω Wi-Fi δίκτυα. Ποιο κανάλι χρησιμοποιούν, πόσο δυνατά είναι τα σήματα και ποιο είναι το ιδανικό κανάλι για να μην μπλέκεσαι με τα σήματα του γείτονα που παίζει online gaming (και σου κόβει το δικό σου Netflix!).

Πώς θα σε βοηθήσει;

Ας το πούμε απλά: Το inSSIDer είναι σαν έναν ντετέκτιβ που ανακαλύπτει γιατί το Wi-Fi σου είναι αργό. Θα σου δείξει ποια κανάλια είναι «πιασμένα» από τους γείτονες και θα σου προτείνει τα καλύτερα κανάλια που είναι λιγότερο απασχολημένα. Αλλά δεν σταματάει εκεί! Σου δείχνει και πόσο δυνατά είναι τα σήματα που λαμβάνει η συσκευή σου, ώστε να ξέρεις αν χρειάζεται να πλησιάσεις το router σου ή να αλλάξεις θέση.

inSSIDer - Καταπολέμησε το αργό WiFI



Και πώς θα το χρησιμοποιήσεις;

Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός. Απλώς κατεβάζεις την εφαρμογή, την ανοίγεις και τσουπ! Σου εμφανίζει μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα Wi-Fi γύρω σου, μαζί με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Δες ποια κανάλια χρησιμοποιούνται περισσότερο και επίλεξε ένα πιο «ήσυχο» κανάλι για το δίκτυό σου. Υπόψη, ότι χρειάζεται μια δωρεάν εγγραφή για να μπορέσεις να «τρέξεις» την εφαρμογή. 

Έκδοση: 5.5.0
Μέγεθος: 32.3 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Mac
Κατασκευαστής: metageek.com
Πηγή: metageek.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal