«Αυτοί που μιλούσαν με το Θεό» - Σημειώσεις του Πάνου Ζέρβα σε μια ανάγνωση της Καινής Διαθήκης

Αυτοί που μιλούσαν με το Θεό - Δωρεάν βιβλίο


Από τον πρόλογο του βιβλίου: 

Η Καινή Διαθήκη για τον δυτικό άνθρωπο είναι κάτι παραπάνω από βιβλίο: είναι τρόπος ζωής, ο οποίος ακόμα και όταν δεν επιβάλλεται, υποβάλλεται, με χίλιους τρόπους. Αρκεί να σκεφτούμε ότι στον τόπο μας συνοδεύουν τον άνθρωπο αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης, από τη γέννηση ως το θάνατό του και μετά απ’ αυτόν.

Είναι φυσικό, για οποιονδήποτε έχει σχέση με το διάβασμα, κάποια στιγμή να διαβάσει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη, έστω και αν δεν είναι πιστός ή θρησκευόμενος. Κάποιοι, διαβάζοντας, δεν παραλείπουν να κρατάνε σημειώσεις και να διατυπώνουν γραπτά ορισμένα σχόλια. Οι σημειώσεις και τα σχόλια από μια δική μου ανάγνωση είναι το θέμα αυτού του βιβλίου.

Η Καινή Διαθήκη, στο βιβλίο του Πάνου Ζέρβα με τίτλο «Αυτοί που μιλούσαν με το Θεό», προσεγγίζεται ως έργο ανθρώπων, γύρω από ανθρώπινες αναζητήσεις και διανοητικές κατασκευές, στην αέναη, όσο και μάταιη, προσπάθεια αναζήτησης του Θεού και οικοδόμησης σχέσεων μαζί του.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.32 MB
Σελίδες: 189
Συγγραφέας: Πάνος Α. Ζέρβας
Πηγή: independent.academia.edu/ΠάνοςΖέρβας
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal