Εισαγωγή στην Άλγεβρα - Δωρεάν βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Εισαγωγή στην Άλγεβρα - Δωρεάν βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Στόχος αυτού του βιβλίου, το οποίο διατίθεται δωρεάν από τον συγγραφέα του, Τάσο Ανθουλιά, είναι να βοηθήσει το παιδί που τελειώνει το Δημοτικό σχολείο να βάλει σε μια τάξη τις σκόρπιες (και πολλές φορές συγκεχυμένες και αβέβαιες) «γνώσεις» του και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Γυμνάσιο. Να απαλλαγεί από τις φοβίες που πιθανόν να έχει μπροστά στα σύμβολα, τους αριθμούς και τις πράξεις. Να σταματήσει να αποστηθίζει τύπους που δεν καταλαβαίνει και να αρχίσει να ενδιαφέρεται για την κατανόηση των εννοιών. Να γίνει ικανό να εφαρμόζει τις ιδιότητες των αριθμών, των πράξεων και των σχέσεων στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των Μαθηματικών στο μυαλό του. Να μάθει να ψάχνει για να βρει εκείνα που του χρειάζονται. Να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα Μαθηματικά με απλό και πρακτικό τρόπο. 

Όπως αναφέρει ο Τάσος Ανθουλιάς στον πρόλογο του βιβλίου: Το βιβλίο γράφτηκε έτσι, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, και ως βιβλίο αναφοράς (τυπολόγιο) στις μεγαλύτερες τάξεις του Γυμνασίου, καθώς και στο Λύκειο. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 10.1 MB
Σελίδες: 123
Συγγραφέας: Τάσος Ανθουλιάς
Πηγή: helidoni.info
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal