Η Μεθοδολογία του STEM - Δωρεάν τριλογία βιβλίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μεθοδολογία του STEM

Μόλις κυκλοφόρησε εντελώς δωρεάν η τριλογία βιβλίων που έχει ως θέμα τη μεθοδολογία του STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σκοπός των τριών αυτών πολυσέλιδων τόμων είναι η διάδοση της γνώσης της διεπιστημονικής πρακτικής στα μαθήματα με συνδυασμό: της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, δηλαδή αυτό που σημαίνει το STEM (Science, Techonoloy, Engineering, Mathematics).  

Είναι ένα πρωτότυπο, πιλοτικό έργο που διακρίνεται από τη μοναδικότητά του σε διεθνές επίπεδο, αφού δεν κυκλοφορούν βιβλία γύρω από αυτό το θέμα και πόσο μάλλον δωρεάν. Είναι πολυσέλιδο με έγχρωμο layout στα κείμενα και τις εικόνες. 

Τι περιέχουν οι τόμοι: 

  • Η Μεθοδολογία του STEM (Ι) - «Περί STEM ο λόγος…» Στον πρώτο τόμο δίδονται πληροφορίες για το τι είναι η μεθοδολογία του STEM στην εκπαίδευση. Επίσης αναλύονται οι όροι: STEAM, STEMAC, STEAME και STE(A)M. 
  • Η Μεθοδολογία του STEM (IΙ), «Περί λογισμικών ο λόγος…» Σε αυτό το βιβλίο δίδονται πληροφορίες λογισμικών, ελεύθερων και μη, ώστε να προκύψει ένα εξαιρετικό μάθημα με μεθοδολογία STEM. Επίσης γίνεται γνωριμία με σύγχρονες μεθόδους που συνδυάζονται με τη μεθοδολογία STEM. 
  • Η Μεθοδολογία του STEM (IΙΙ), «Περί σεναρίων ο λόγος…» Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν παραδείγματα πιλοτικών διδακτικών ψηφιακών σεναρίων με προσέγγιση STEM ως υποδείγματα. Επίσης συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικά αντικείμενα που με την κατάλληλη προσαρμογή μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ειδικότητα.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 22.2 MB (και οι τρεις τόμοι)
Σελίδες: 100 (1ος τόμος), 171 (2ος τόμος), 165 (3ος τόμος)
Συγγραφείς: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου
Πηγήsv1ahh1.blogspot.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal