Στον σύγχρονο κόσμο, η τεχνολογία και η πληροφορική αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ζωής μας. Εντούτοις, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως είναι η τεχνοφοβία και ο «αναλφαβητισμός» στην πληροφορική, που τους κρατούν μακριά από αυτό το σημαντικότατο πεδίο.
Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, αντιλαμβανόμενη αυτά τα προβλήματα, ξεκινάει τον δεύτερο κύκλο ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων (αυτός ήταν ο πρώτος), με σκοπό να διασφαλίσει ότι η πληροφορική είναι προσιτή για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσης και οικονομικής κατάστασης.
Αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής ή άλλες τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Είναι σχεδιασμένα για όλους όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον κόσμο της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον τομέα της πληροφορικής.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μαθημάτων είναι ότι πραγματοποιούνται live μέσω της πλατφόρμας Zoom, προσφέροντας ένα διαδραστικό περιβάλλον που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν με τους εισηγητές και να κάνουν ερωτήσεις. Οι εισηγητές, που είναι έμπειρα μέλη της Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας, προσφέρουν τον χρόνο τους εθελοντικά με σκοπό να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στον τομέα της πληροφορικής.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση που παρέχεται είναι άτυπη, και δεν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Ο στόχος είναι η προώθηση της γνώσης και η εξάλειψη των εμποδίων που εμποδίζουν την πρόσβαση στην πληροφορική.
Για να δηλώσεις συμμετοχή στα μαθήματα, απλά επισκέψου την ιστοσελίδα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (epe.org.gr) και ακολούθησε τους αντίστοιχους συνδέσμους εγγραφής:
- Εισαγωγή στην Αναλυτική Δεδομένων με τη γλώσσα R (Χάρης Γεωργίου) - Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη με απλά λόγια (Γιάννης Φαρσάρης) - Κυριακή 19 Νοεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Συνοπτική εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα (Δημήτρης Τσίγκος) - Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 18:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Πώς δουλεύει το Internet; (Αντώνης Χαρίτων) - Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Πρώτη επαφή με την Επιστήμη Υπολογιστών και τον Προγραμματισμό (Φώτης Αλεξάκος) - Σάββατο 25 Νοεμβρίου 18:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Διαχείριση Έργων Λογισμικού - Σύγχρονες Μεθοδολογίες (Χάρης Γεωργίου) - Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Προγραμματισμός Υπολογιστών για αρχάριους (Παναγιώτης Αλεξάκος) - Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 09:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Hackers: Μύθοι και πραγματικότητα (Γιάννης Φαρσάρης) - Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Αξιοπιστία Λογισμικού - Μαθήματα από τις Διαστημικές Αποστολές (Χάρης Γεωργίου) - Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 19:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
- Εισαγωγή στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τις μεθόδους χρηματοδότησης (Δημήτρης Τσίγκος) - Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 18:00 (Εγγραφή στο μάθημα)
Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα βήμα για την προώθηση της πληροφορικής και την ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό πεδίο γνώσης. Είναι μια ευκαιρία για όλους να εξερευνήσουν τον κόσμο της τεχνολογίας και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν στη σύγχρονη κοινωνία.
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal