Εάν τα δωρεάν εργαλεία προστασίας από ιούς είναι τόσο σπουδαία, γιατί να πληρώσει κάποιος;
Πρώτον, αρκετά από αυτά τα προϊόντα είναι δωρεάν μόνο για μη εμπορική χρήση. Αν θέλεις να προστατέψεις την επιχείρησή σου, πρέπει να ποντάρεις στην πληρωμένη έκδοση. Κακά τα ψέμματα, σε μια επιχείρηση, προέχει η απόλυτη ασφάλεια.
Ακόμη και για προσωπική χρήση, τα επί πληρωμή Antivirus προσφέρουν περισσότερα εργαλεία από τα δωρεάν αντίστοιχά τους - μερικές φορές πολύ περισσότερα.
Για παράδειγμα, οι επί πληρωμή εκδόσεις του Adaware και του ZoneAlarm προσθέτουν προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες που δε διαθέτουν οι δωρεάν εκδόσεις. Και το Panda διατηρεί αρκετά χαρακτηριστικά στις πληρωμένες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων το τείχος προστασίας, έλεγχος εφαρμογών, υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών και ανίχνευση μη ασφαλών συνδέσεων Wi-Fi.
Επιπλέον, πολλές εταιρείες δεν προσφέρουν πλήρους κλίμακας τεχνική υποστήριξη στους χρήστες των δωρεάν εκδόσεων τους ή και καθόλου. Την πρώτη φορά που θα χρειαστείς επιπλέον βοήθεια για να αφαιρέσεις ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό από το σύστημά σου, μπορεί να μετανιώσεις για την έλλειψη υποστήριξης.
Εν κατακλείδι, τρία πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά των πληρωμένων εκδόσεων με τις δωρεάν και τις γράφουμε επιγραμματικά πιο κάτω. Δεν λέω καλά είναι τα δωρεάν για το σπίτι αλλά όταν θέλεις κάτι για τη δουλειά σου, θα πάρεις μια ολοκληρωμένη σουίτα προστασίας από ιούς.
Δωρεάν εκδόσεις
- Μόνο για προσωπική χρήση
- Λιγότερα εργαλεία προστασίας
- Δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη
Πληρωμένες εκδόσεις
- Άδειες χρήσης για επιχειρήσεις
- Πολλά εργαλεία προστασίας
- Τεχνική υποστήριξη
0 Σχόλια
- Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μόνο Επώνυμα
- Απαγορεύονται τα Greeklish! Ο σχολιασμός πρέπει να είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κάνετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"