• Την 03 Ιανουαρίου του 1929 γεννήθηκε ο Gordon Moore, ο οποίος είναι χημικός και η πορεία της ζωής του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών (transistor, mosfet, chip). Το 1958, έγινε μέλος της περιβόητης ομάδας των «οκτώ προδοτών», η οποία απαρτίζονταν από τους πρώην συνεργάτες του Shockley, τον οποίο εγκατέλειψαν -λόγω έντονων διαφωνιών- για να ιδρύσουν την εταιρεία Fairchild Semiconductor.
Ο Moore έγινε διάσημος για την πρόβλεψή του ότι η επεξεργαστική ισχύς των υπολογιστών θα διπλασιαζόταν κάθε χρόνο, μια πρόβλεψη γνωστή ως «Νόμος του Μουρ».
• Την 03 Ιανουαρίου του 1983 το περιοδικό Time αλλάζει την ετήσια παράδοσή του να ονομάζει έναν «άνθρωπο της χρονιάς», επιλέγοντας αντ’ αυτού να ονομάσει έναν υπολογιστή ως «Μηχανή της Χρονιάς».
Στην εισαγωγή του θέματος, ο εκδότης του Time, John A. Meyers γράφει:
«Αρκετοί άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 1982, αλλά κανένας δεν συμβόλισε την προηγούμενη χρονιά πιο έντονα και δεν θα μείνει στην ιστορία ως πιο σπουδαίος, από μία μηχανή: τον ηλεκτρονικό υπολογιστή».
• Την 03 Ιανουαρίου του 1996 κυκλοφόρησε το Motorola StarTAC, το πρώτο τηλέφωνο «κοχύλι»- clamshell. Το Motorola StarTAC ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που εισήγαγε τη λειτουργία δόνησης στα κινητά τηλέφωνα (κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Motorola).
Θυμίζει αρκετά και πολλοί υποστηρίζουν ότι επηρεάστηκε σφόδρα από το Star Trek’s Communicator, από την γνωστή σειρά. Το Motorola StarTAC είναι απόγονος του Motorola MicroTAC του 1989. Το 2005, το περιοδικό PC World κατέταξε το StarTAC στα 50 καλύτερα gadget των τελευταίων 50 ετών.