Συχνά το σήμα του WiFi στο σπίτι είναι τόσο αδύναμο, σε μία περίοδο που μένουμε πολλές ώρες σπίτι και που έχουμε ανάγκη το διαδίκτυο πιο πολύ από ποτέ και αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε τα δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και αργούς ρυθμούς.
Παρακάτω θα απαριθμήσουμε 5 πράγματα που πιθανόν να έχετε σπίτι σας και να επηρεάζουν την απόδοση του Wi-Fi.
1. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα
Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι ο σοβάς, το τούβλο, το μάρμαρο και το τσιμέντο. Έτσι λοιπόν για παράδειγμα στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει καλό ίντερνετ. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.
2. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα
Το μέταλλο είναι αγωγός, δηλαδή απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Για τη λύση του προβλήματος είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το ρούτερ μακριά από μέταλλο.
3. Πλυντήρια ρούχων και Ψυγεία
Συνήθως, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα κυκλοφορεί νερό δημιουργούν πρόβλημα στην απόδοση του WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.
4. Καθρέπτες
Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή και δυσλειτουργική.
5. Τα λαμπάκια
Τα λαμπάκια μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του Ίντερνετ στο σπίτι. Έχουν στο εσωτερικό τους τσιπ που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα του ρούτερ. Προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε το ρούτερ μακριά από τέτοιους φωτισμούς ώστε να διασφαλίσετε την ομαλή του λειτουργία.
Τέλος, θα ήθελα να διαβάσετε για τη δωρεάν λύση που προτείναμε σε παλιότερο άρθρο, ώστε να ενισχύσετε το σήμα του WiFi σας.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram