Πολύς κόσμος έχει χόμπι την φωτογράφηση, κυρίως στις ημέρες μας που ο καθένας έχει ένα Smartphone με ένα τούμπανο φωτογραφικό φακό κοτσαρισμένο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποθανατίσει ό,τι θέλει και όποτε το θέλει. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν πάρει βραβεία από φωτογραφίες μέσω κινητού. Τονίζω τα Smartphones για να δείξω ότι πλέον ο καθένας μπορεί να γίνει εν δυνάμει φωτογράφος στις μέρες μας, αρκεί να τηρεί ορισμένα στάνταρ.
Ωστόσο, μάλλον λίγοι γνωρίζουν πώς αυτό το χόμπι μπορεί να τους αποφέρει ένα ξεκούραστο και ασφαλές παθητικό εισόδημα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Εδώ, έρχονται οι παγκοσμίου φήμης online υπηρεσίες «Shutterstock» και «Adobe Stock» για να σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Πρόκειται για δύο online βιβλιοθήκες φωτογραφιών τις οποίες χρησιμοποιούν κατά κόρον γραφίστες, διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού για να αντλήσουν επί πληρωμή φωτογραφικό υλικό για τις δουλειές τους.
Ουσιαστικά, σε αυτές τις υπηρεσίες, ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και λαμβάνεις ένα ποσοστό χρημάτων κάθε φορά που κάποιος χρήστης απ' όλο τον κόσμο αγοράσει την φωτογραφία που έχεις τραβήξει.
Αν λοιπόν, έχεις μπόλικο υλικό στο σκληρό σου δίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να εγγραφείς σε αυτές τις πλατφόρμες και να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου.
- Για το Shutterstock, κάνε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί, όπου θα πατήσεις το «Get Started» για να κάνεις μια δωρεάν εγγραφή και να ξεκινήσεις το ανέβασμα ► Shutterstock - Εγγραφή και ξεκίνα να ανεβάζεις
- Για το Adobe Stock, επίσης με παρόμοιο τρόπο, ακολούθησε τον σύνδεσμο και κάνει κλικ στο «Get Started» για να ανεβάσεις το υλικό σου ► Adobe Stock - Εγγραφή και ξεκίνα να ανεβάζεις
Προσέξτε, στην κυριολεξία από το πουθενά μπορεί να έχεις εισόδημα. Απλά θα κάνεις ό,τι έκανες πριν, τώρα απλά θα το ανεβάζεις σε αυτές τις υπηρεσίες και θα περιμένεις από το παγκόσμιο αγοραστικό κοινό.
Ίσα-ίσα, σου δίνει και ένα κίνητρο, ειδικά αν είσαι ερασιτέχνης φωτογράφος, να το πάρεις πιο «ζεστά» το θέμα της φωτογραφίας.
Επίσης, καλό είναι να ειπωθεί, ότι αυτές οι πλατφόρμες σε προστατεύουν και νομικά από υποκλοπή υλικού. Αφού το ανέβασες το υλικό σου εκεί, είναι πλέον κατοχυρωμένο!
σ.σ: Ευχαριστώ πολύ τον Αργύρη Προσίλη, ένας εξαιρετικός Προγραμματιστής, ο οποίος ευθύνεται για την έμπνευση αυτού του άρθρου.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram